EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Австрия не може да реши за "Юрофайтър"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрия не може да реши за "Юрофайтър"

mail16:31 | 14.12.2018прегледи 778 коментарикоментари 0


Австрия ще реши дали да се откаже от изтребителите си "Юрофайтър" едва след като приключи парламентарното разследване на закупуването им и се стигне до решение на съдебния спор, свързан със сделката, предаде Ройтерс, цитирайки изявление на канцлера Себастиан Курц.

Изявлението на канцлера означава, че ще минат месеци, преди правителството да вземе решението, което планираше да обяви тази година. Вестник "Пресе" обяви тази седмица, че правителствената коалиция е разделена по въпроса дали да се откаже от самолетите. Консерваторите на Курц предпочитат да ги запазят, а крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), която контролира Министерството на отбраната, заема обратната позиция. Спорът забавя решението, добави вестникът.

"Важно е да стигнеш до решение, когато си способен да го направиш", заяви Курц на пресконференция след среща на кабинета.

Австрия води съдебен спор с производителя "Еърбъс" и с консорциума "Юрофайтър". Виена ги обвинява в измама и нарочна заблуда, свързани с поръчката на изтребители "Юрофайтър" на стойност 2 милиарда долара през 2003 година. Те отхвърлят австрийските обвинения.

"Трябва да изясним дали някой е направил нещо незаконно и дали партньори, с които в момента работим, са направили нещо нередно, и когато има яснота по това, ще можем да вземем по-нататъшни решения", заяви Курц, визирайки продължаващото парламентарно разследване и съдебния спор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg