EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Австрийските железници купуват 700 пътнически вагони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрийските железници купуват 700 пътнически вагони

mail12:02 | 23.08.2018прегледи 740 коментарикоментари 0


Австрийските федерални железници (ÖBB) и Siemens Mobility подписаха рамково споразумение за доставка на дневни и нощни влакове с общо до 700 пътнически вагона през следващите пет години. Споразумението има обща стойност над 1,5 милиарда евро при изпълнение на пълния му обем. При подписването му ÖBB направи първата си поръчка за 8 деветвагонни дневни влака и 13 седемвагонни влака за нощно пътуване. Влаковете от типа Viaggio ще се движат с наличните локомотиви Taurus на Siemens, собственост на ÖBB. Пускането в експлоатация на първите влакове е планирано за 2022 г. Пътническите вагони ще бъдат произведени в завода на Siemens във Виена, Австрия. Рамковото споразумение може да бъде продължено от страна на ÖBB и след 2023 г.

Договорът покрива доставката на всички видове пътнически вагони, включително многофункционални вагони, първокласни и второкласни вагони, както и спални и кушет вагони. Влаковете ще бъдат в експлоатация в Австрия, Германия, Италия и Швейцария. При необходимост вагоните могат да бъдат оборудвани за използване и в Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Словакия и Словения.

Базовият вариант за дневен транспорт е проектиран като нископодов вагон с врати с увеличена широчина, за да се улесни бързото и комфортно качване и слизане. Дневните влакове имат капацитет от 520 седящи места, а нощните влакове предлагат 100 седящи и 160 спални места. Влаковете са изцяло оборудвани за пътници с ограничена подвижност. Viaggio предлагат подобрена енергийна ефективност, постигната чрез функции като вътрешно LED осветление, климатик с функция на термопомпа в режим на охлаждане и отопление, както и система за доставка на свеж въздух, регулираща съдържанието на въглероден двуокис във вагоните. Влаковете Viaggio позволяват гъвкави конфигурации, които покриват всички оперативни изисквания.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886