EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрийски фирми обмислят инвестиции в BG туризъм

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрийски фирми обмислят инвестиции в BG туризъм

mail17:09 | 27.05.2010прегледи 2752 коментарикоментари 1


Ралица Русинова
Общо 14 фирми, специализирани в сферата на туризма, обучение на обслужващия персонал, хотелско обзавеждане и други области с отношение към този бранш, са на посещение в България до 28 май. Целта на визитата е австрийските партньори да представят възможностите си пред български инвеститори, хотелиери, институции и организации.
15 % от направените  австрийските инвестиции до момента в България са в сферата на туризма. „Убедени сме в просперитета на този сектор. Оптимисти сме, че българското Черноморие има голям потенциал за развитие“,  заяви Георг Краншенберг, директор на Австрийската стопанска камара.
Туристическият сектор сравнително успешно устоя на кризата. В условията на засилваща се конкуренция, предлаганата в България гама от оферти и качеството на туристическите услуги ще имат решаващо значение, особено в сравнение с Гърция и Турция. И сред приоритетите на правителството ще бъдат и специализираните видове почивка – спа, балнео и селски туризъм, заяви зам. министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. По думите му има още много да се учим от опита на австрийките ни партньори.
За австрийските компании значението на България като търговски партньор и място за инвестиции нарастна съществено през последните години. От 2005 г. до 2008 г. износът от Австрия за България се удвои от 450 млн. евро на 900 млн. евро. Не по-малко динамично се повиши и вносът в Австрия от България. Това развитие се дължи в голяма степен и на големите ангажименти на австрийските инвеститори в България: с вложените над 6 млрд. евро Австрия е безспорният инвеститор номер едно.


 
Коментари
 
- 03-06-2010 г. 15:26:29

isakm hubava staia i van da pravija seks v sdtaijata

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg