EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрийската ORS - кандидат за първата фаза на цифровизацията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрийската ORS - кандидат за първата фаза на цифровизацията

mail20:01 | 13.05.2009прегледи 1848 коментарикоментари 0


Michael_Wagenhofer_1Oesterreichische Rundfunksender (ORS) ще участва в конкурса за издаване на разрешения за осъществяване на електронни съобщения чрез национални цифрови телевизионни мрежи за първи етап от плана за цифровизация. Компанията е подала документите в КРС чрез австрийското си дружество.
“Ще участваме в конкурса, защото осигуряването на цифрово покритие е основна област от дейностите и компетентността на ORS”, заяви Михаел Вагенхофер, Главен изпълнителен директор на компанията. “След успешното въвеждане на наземна цифрова телевизия в Австрия разполагаме със солиден опит, експертно познание и технически капацитет в осъществяването на плавен преход от аналогово към цифрово излъчване. Нашите намерения към българския пазар са несъмнено сериозни”, допълни Вагенхофер.
Oesterreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) е сред компаниите, които отговарят за изграждането, експлоатацията и поддръжката на техническата DVB-T инфраструктура в Австрия. Дружеството произхожда от австрийската телевизионна компания ORF и е основано в началото на 2005. Акционери са ORF (60%) и Medicur Sendeanlagen GmbH (Медикур Зендеанлаген ГмбХ) - член на Райфайзен Груп (40%). ORS експлоатира обширна мрежа от около 500 станции.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg