EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Авиопревозвачът на Словения търси партньор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Авиопревозвачът на Словения търси партньор

mail11:00 | 16.12.2010прегледи 2273 коментарикоментари 0


Словенският авиопревозвач "Адриа еъруейз", чийто главен акционер е държавата, започна преструктуриране на дълговете си, за да може компанията да намери чуждестранен стратегически партньор, предаде словенската агенция СТА.
Председателят на борда на директорите на "Адриа" Макс Тайникар съобщи, че компанията има финансови задължения на обща сума 86 милиона евро, включително суми, които са взети преди цяло десетилетие, но тяхното изплащане постоянно е било отлагано. На свои снабдители "Адриа" дължи около 30 милиона евро.
Програмата за преструктруриране на задълженията ще бъде завършена скоро и компанията ще се опита да постигне споразумение с кредиторите до края на годината.
Тайникар каза, че администрацията на компанията работи усърдно за укрепването на компанията, за да бъде готова за стратегически партньор, и добави, че няколко авиокомпании са проявили интерес към "Адриа".
Люблянският бизнес вестник "Финанце" съобщи, че правителството се опитва да продаде компанията на "Катар еъруейз", а други медии споменават като възможни партньори германската "Луфтханза" и Турските авиолинии.
През 2009 г. "Адриа" отчете 13,5 милиона евро чиста загуба. През първата половина на тази година оперативната загуба на компанията бе 7 милиона евро.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg