EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Авиоиндустрията е разединена около вулканичните заплахи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Авиоиндустрията е разединена около вулканичните заплахи

mail12:20 | 23.07.2010прегледи 690 коментарикоментари 0


Три месеца след като вулканичния прах временно затвори почти 80 % от европейско въздушно пространство, авиокомпании и производители на двигатели не са напреднали по споразумението около новите стандарти за това кога е сигурно да се лети при подобни условия, пише днес The Wall Street Journal.
Отраслови организации от двете страни на Атлантическия океан призоваха преди ден да бъдат направени допълнителни проучвания по темата, но да се предотврати потенциална опасност от летене през дори ниска концентрация на пепел във въздуха. Мнозинството от изпълнителните директори на водещи авиокомпании настояха да се избягва летенето през „видими области на вулканична пепел”, ако няма надеждна система за детекция за локацията й. 
Ужилени от масовата отмяна на полети и загубили над $1.7 млрд., европейските авиолинии упорито настояват за развитие на световни стандарти за определяне на нива на сигурност при наличие на вулканична пепел във въздуха. Това, обаче, се оказва трудна задача, предимно защото при всяко изригване се отделят различен размер на вредните частици във въздуха, което прави химическия му състав уникален.
Опитите да се създадат международни стандарти в индустрията формира ожесточени дебати сред експерти по сигурността, националните регулаторни органи и други специалисти от индустрията. От Американската авиационна администрация, например, твърдят, че ако вулканичните облаци могат да се видят, то би следвало да се възприемат като толкова опасни, колкото са гръмотевичните бури и да бъдат избягвани, ако това е възможно.
Според други представители от индустрията избухването на исландския вулкан през април съдържа по - голяма опасност за двигателите, отколкото се предполагаше по- рано.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167