EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Абрамович спечели остров в Санкт Петербург

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Абрамович спечели остров в Санкт Петербург

mail10:00 | 16.11.2010прегледи 1104 коментарикоментари 0


Холдингът Милхаус на руския милиардер Роман Абрамович спечели търг за развитието на остров в самия център на руската северна столица Санкт Петербург, съобщи комисията по инвестициите на града.
Компанията Новая Гонландия, принадлежаща на холдинга, е спечелила наддаването срещу един-единствен конкурент - руския холдинг Меридиан, се уточнява в комюникето.
Островът с площ 7,6 хектара, разположен в самия център на града и наричан Новата Холандия, ще бъде превърнат в "многофункционален комплекс с офиси, жилища, галерии и хотели", заяви за АФП Джон Ман, говорител на Милхаус.
"В момента търсим партньори и архитекти", допълни Ман, уточнявайки, че изграждането на новия комплекс се очаква да продължи седем години.
Компанията предвижда да инвестира 12 милиарда рубли (285 милиона евро) в проекта.
Очакваше се комплексът да стане дело на британския архитект сър Норман Фостър през 2006 година, но неговият проект, съчетаващ туристически и културни обекти, пропадна заради фалита на тогавашния инвеститор.
В момента на острова има най-вече големи складове, построени от червени тухли през 18-и век от руския флот, който е съхранявал там дървен материал.
Бившата имперска столица си съперничи от дълго време със сегашната столица - Москва - и се захвана с редица проекти през последните години, за да подобри инфраструктурите си.
Роман Абрамович, който притежава и английския футболен клуб Челси, е класиран на четвърто място в списъка на най-богатите хора в Русия през 2010 година със състояние от 11,2 милиарда долара (8 милиарда евро), според американското списание Forbes.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg