EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

А. Първанова: Нека зам. министърът порасне

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

А. Първанова: Нека зам. министърът порасне

mail17:10 | 08.07.2011прегледи 897 коментарикоментари 0


"Младо е момчето, още няма опит, нека малко да порасне, нека малко да се понаучи как вървят нещата". Така евродепутатът Антония Първанова коментира изказването на зам. - министъра на транспорта Камен Кичев, че нейната постъпка е крайно небългарска и грозна.
"Аз за десет години съм видяла и добрата и лошата страна на политическия живот, но той се е объркал, че може да играе Бойко Борисов и да размахва пръст, а може и да се кани за мястото на Московски", коментира още тя. Първанова обясни и защо заедно с колегата си Иван Иванов са се обърнали и към вътрешния министър Цветан Цветанов за проблемите на летище София. "Вчера изпратихме отворено писмо до министър Цветанов, защото считаме, че освен мерките за сигурност, които трябва да се предприемат на летището с цел превенция на бъдещо престъпно поведение, очевидно се налага групата, която действа на територията на летището да бъде отстранена. Никой не може да ме убеди, че не става въпрос за действия, които са координирани между хората, които се занимават с багажа. Най-добре министър Цветанов да предприеме съответните действия според неговата компетентност", заяви тя.
"Аз добавих в изказването си процедурата за отнемане на лиценза на летището, казвайки, че ако е необходимо, трябва да се предприемат и такива стъпки. Ако проблемът е толкова сериозен, ако тази престъпна група е толкова голяма, то очевидно трябва да се премине към нова процедура за избор на наземни оператори, която да предвижда и суспендиране на лиценз на този оператор, срещу когото има най-много оплаквания", обясни още тя. Според нея министърът на транспорта Ивайло Московски е един много млад и амбициозен човек. Мисля, че ще направи всичко възможно, за да санира климата и престъпните намерения на летище София, сподели тя.
Най-важното е от тук нататък това да не бъде просто един формален акт и след проверката да се отчете частично, че има или няма проблем, да се сложат няколко камери и да се забрави, убедена е Първанова. Има проблем и той трябва да бъде решен. Няма какво да си крием главата в пясъка. На въпрос с какво обслужването и сигурността на летище София се различават от тези на другите летища, Първанова отговори: "На пръв поглед не се различава, даже напротив то изглежда едно много модерно и много лесно от гледна точка на логистика", но добави, че само за един ден е получила 900 сигнала за проблеми с багажа на страницата си във Фейсбук.

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg