EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Zeus - вирусът на банките - по-мощен отвсякога

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Zeus - вирусът на банките - по-мощен отвсякога

mail16:16 | 27.04.2010прегледи 1283 коментарикоментари 0


Zeus, вирусът, които улеснява кражбите на електронни данни от банките посредством инфектирани компютри на потребители, е по- мощен от всякога, предупреждават от интернет компания по сигурността Trusteer, цитирана от BBC.
От Trusteer съобщиха, че всеки един на 3000 компютъра ( от общо 5.5. млн.), наблюдавани от компанията във Великобритания и САЩ са били инфектирани с вируса, който е от типа Троянски кон.
Zeus 1.6 заразява Windows машини, които използват браузърите  Firefox и Internet Explorer, предупреждават от компанията.
Вирусът краде информация, като запаметява последователността на натиснатите клавиши на клавиатурата на заразен компютър. Уеб страниците, които са обект на проследяване, са обикновено банки и други финансови институции. След засичане и копиране на потребителските данни при посещение на тези страници, информацията е изпращана към друг сървър, откъдето е използвана от кибер престъпници.
„Очакваме новата версия на Zeus значително да увеличи опасността от загуби, тъй като почти 30 % от интернет потребителите използват онлайн банкиране през Firefox. В същото време заразяването на компютрите става по- бързо от очакваното,” коментира Амит Клейн, главен мениджър по технологиите в Trusteer.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159