EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Winebox представи 100 вида вина от света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Winebox представи 100 вида вина от света

mail14:10 | 20.04.2012прегледи 721 коментарикоментари 0


Над 100 различни вина от 20 световни производители бяха отворени в рамките на изложението WINEBOX PORTFOLIO TASTING. То се проведе в Гранд хотел София и събра повече от 500 гости. Те имаха възможност да дегустират вина от Франция, Испания, Италия, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия.
Екипът на EconomyNews.bg бе впечатлен от сицилианските вина, също и от тези от Франция, от района на Сен Тропе. Вината бяха представени от собствениците и търговските представители на избите, както и от български винени специалисти. Удоволствие беше да се чуе кратък разказ за съответната изба или пък за особеностите при ферментацията на виното.
Например, за направата на вино на Donnafugata, Сицилия, гроздето първо се стафидизира, освен това процесът на ферментация е по-дълъг, отлежаването - също, но производителите нe бързат, обясниха представителите на техния щанд в София. Друг любопитен момент е, че всяка година във вината на Donnafugata се слага 10% от грозде, чийто сорт остава тайна за всеки освен за създателите. В сърцето на екипа ни остана елексирът Ben Ryé (уханно десертно вино) на същата изба.
Представителката на Chateau Minuty, Кот де Прованс, сподели, че и във Франция имат проблем с все по-агресивното застрояване, което притеснява винопроизводителите заради площите с лозя. Основният пазар за вината на Chateau Minuty логично е самата Франция с дял от около 60-70%. Цел за тях обаче са и източните пазари, включително Русия. Азия е подходяща за продукцията на френското шато, създаващо изключително интересно на цвят и аромат розе, тъй като в азиатската кухня виното е на почит.
Организирахме събитието със страхотно желание, за да поговорим за вино, за да опитате новите ни вина и реколти и да откриете непознати сортове, за да се срещнете с най-новите ни производители, които търсихме в последната година за вас, за да задоволим още по-взискателните ви вкусове, сподели Светла Карабаджакова, организатор на изложението.
Част от програмата бе и Winebox School Corner. Водещи български експерти като Ефросия Благоева, Яна Петкова, Юлия Костадинова и Любомир Бояджиев, Любомир Стоянов и Димо Димов, Галина Нифору и Сидония Радева, както и Виктория Бенавидес, собственик и уайнмейкър на Bodegas Elias Mora от регион Торо, Испания, споделиха своя опит по време на тематичните винени курсове с любителски характер и отговориха на всички въпроси за вината и за историите зад техните имена.

Winebox е вносител на вина от над 20 изби от четири континента. Фирмата стартира бизнеса си през 2008 г., когато става официален представител на един от най-известните винени брандове в световен мащаб, лидер в износа на Аржентина, изба Трапиче. Целта на Winebox e да създаде портфолио с големи световно доказани винени производители, които не правят компромис с качеството. За краткото време от 4 години изграждат сериозно портфолио. Устояват и остават верни на първоначалната си идея да представляват винарни без компромис с качеството.
 


Тагове: вино, изби
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg