EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

West Incorporated купува Телефонната Палата в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

West Incorporated купува Телефонната Палата в София

mail11:51 | 01.02.2010прегледи 1471 коментарикоментари 0


Ирландската група компании за инвестиции в недвижими имоти, West Incorporated подписа договор за покупка на сградата на Телефонната Палата в София. Сделката е на стойност 22,5 милиона евро, а планираните инвестиции в проекта ще надхвърлят  100 милиона евро. 
„Въпреки сериозното отражение, което световната икономическа криза имаше върху нашия бизнес”, казва Брайън Конийли, собственик и Изпълнителен Директор на Групата West Incorporated, “в последните две години ние работихме упорито в посока привличане на нови инвестиции в компанията, за да успеем да намерим най-добрият изход от кризата за нас и за нашите клиенти. Твърдо съм решен не само напълно да се възстановим от пораженията на кризата, но и да разширим бизнеса, за да излезем от настоящата рецесия по-силни от всякога, като в същото време запазим и увеличим инвестициите на нашите клиенти. Покупката на Телефонната Палата е огромна стъпка в правилната посока.”
Сградата на ул. “Гурко” 2-4 в София е първата телефонна палата, построена в страната. Тя разполага с 6 надземни етажа, разположени върху обща площ от 17 401 кв. м. и се счита за една от емблематичните сгради в столицата.
На този етап от West Incorporated не желаят да разкриват бъдещото предназначение на сградата, но компанията работи с екип от  висококвалифицирани европейски и азиатски специалисти, който вече 6 месеца
проучват възможностите и начините да я превърнат в един уникален културен и социален център, както в България, така и в цяла Източна Европа.
Брайън Конийли е категоричен, че името и фасадата на Телефонната Палата ще останат непроменени. „Моето искрено желание е, след реновирането, тази сграда да се превърне в една великолепна, изпълнена с живот и енергия забележителност на града, която ще предложи на посетителите неповторимо изживяване, комбиниращо историческото, културно и архитектурно наследство с модерния и футуристичен лайфстайл.”
Според Конийли проектът не само ще разкрие много нови работни места и ще създаде една отлична работна среда, но ще бъде един значителен източник на приходи за местната и национална икономика. Екипът от експерти, който работи върху проекта, е решен неговото изпълнение да използва всички полезни практики за опазване на екологичното равновесие, като енергоспестяващи и рециклиращи производства и технологии за преработка на отпадъци.
Брайън Конийли споделя, че се е влюбил в България преди много години, но нейната история и топлината на хората, които са близки до родната му Ирландия, не спират да го очароват. “В момента проучваме различни варианти за дизайн и развитие на сградата, но нашата основна цел и намерение е да превърнем прекрасната сграда на Телефонната Палата в място, с което българите ще се гордеят. Място, което ще рефлектира върху миналото на България, но в същото време ще е средище на най-доброто от модерния свят - световна кухня, космополитни брандове и съвременни забавления. Стремежът ни е да предложим на жителите и гостите на столицата едно вълнуващо „пътуване”, което ще ги превежда през величието на историята и очарованието на настоящето до най-новите постижения на XXI-ви век”, допълва Конийли.
В усилията си да запазят и да акцентират върху значението на културния и архитектурен характер на сградата, както и да я превърнат в социален и културен център, West Incorporated ще си сътрудничат с всички релевантни държавни институции и особено с Министерството на Културата, където по думите на Конийли, компанията е намерила огромно разбиране и подкрепа.


Настоящите проекти на West Incorporated

В момента West Incorporated работи усилено в посока привличане на чуждестранни инвестиции в България.  Понастоящем компанията е в преговори с големи азиатски инвеститори със сериозен интерес за развитие на бизнес в България, както и с български компании, които имат амбиции и желание да развиват бизнес в други европейски и азиатски държави.

Днес West Incorporated работи по множество проекти в различни сектори (имоти, промишленост, хотелиерство и ресторантьорство) в България, Украйна, Дубай, Пакистан и Великобритания.
“В кризата ние открихме възможност за креативна промяна и развитие”, казва Конийли. „Успяхме да разчетем знаците, да предвидим събитията и да планираме действията си съобразно с тях. Навлязохме на нови пазари, създадохме нови партньорства и инвестирахме в нови сектори. Затова сме все още тук, по-силни и по-обнадеждени от всякога.” 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160