EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

VW, Нисан, Даймлер + други изтеглят милиони автомобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

VW, Нисан, Даймлер + други изтеглят милиони автомобили

mail12:10 | 28.03.2016прегледи 1228 коментарикоментари 0


„Фолксваген“ ще изтегли около 800 хиляди коли в целия свят заради проблем с педала, предаде AFP. Всички засегнати от изтеглянето модели са произведени между 2011 и 2016 година. Компанията ще се свържи със собствениците на колите и ще извърши необходимата проверка, която отнема около половин час. Германската компания  шокира световните потребители през миналага година, когато стана ясно, че тя е измамила милиони купувачи, като е инсталирала софтуер в произвежданите от нея автомобили, който дава занижен данни за вредните емисии от дизеловите двигатели, монтирани на нейните коли.

 "Даймлер"  изтегля около 840 хиляди автомобила в САЩ заради дефектни въздушни възглавници за сигурност, произведени от японската компания „Таката” . Това се казва в съобщение на концерна. „Даймлер” поиска в автосервизите да влязат 705 хиляди леки автомобила и около 136 хиляди минивана. Неизправните въздушни възглавници за сигурност могат да се отворят неправилно и дори да „изстрелят” в пътуващ в автомобилния салон металически частици.

 Японската автомобилостроителна компания "Хонда" съобщи, че изтегля от пазара в САЩ  2,23 млн. леки автомобила поради същия проблем. Дефектните въздушни възглавници ще бъдат заменени от такива на друг производител. Работата по смяната им ще започне не по-рано от лятото на 2016 г. Всички собственици на коли, подлежащи на изтегляне ще бъдат известени в рамките на 60 дни.

Японската корпорация „Нисан“ изтегля от пазара в Северна Америка над 47 000 електромобила, заради неизправност в спирачките, предаде ТАСС, позовавайки се на представител на компанията. Изтеглянето е за електромобилите модел Leaf, произведени 2013-2015 година и продавани в САЩ и Канада. Откритият дефект е изразява в това, че при крайно ниски температури спирачките може да откажат да работят.

 Mazda изтегли общо 1,9 милиона автомобила, заради потенциални проблеми с въздушната възглавница. През февруари от Mazda обявиха, че имат проблем с въздушните възглавници произведени. Засегнати бяха 1,5 милиона превозни средства, произведени в чужбина. На вътрешния пазар - в Япония бяха изтеглени превозни средства, които са били произведени в периода 2006 -2014 година, както и 176 коли подготвени за износ.

През 2013 година "Тойота мотър къмпани" и "Нисан мотър къмпани" изтеглиха близо 3 млн. автомобила от световния пазар заради дефекти във въздушните възглавници за сигурност.

Италианската компания „Мазерати“ изтегля от пазара в Северна Америка 28 235 автомобила от моделите Quattroporte и Ghibli, заради опасност от попадане на стелката под краката на шофьора върху педала на газта, което може да доведе до неконтролируемо ускоряване. Това съобщи Националната служба за безопасност по пътищата на САЩ (NHTSA), предаде ТАСС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg