EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volvo ще произвежда електрически коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volvo ще произвежда електрически коли

mail18:31 | 04.06.2009прегледи 695 коментарикоментари 0


MAE1Шведската автомобилна компания Volvo Cars, която е подразделение на американския автомобилен гигант Ford Motor Co., съобщи, че е създала смесено дружество с шведската държавна енергийна компания Vattenfall за разработване на автомобили, които могат да бъдат захранвани от обикновен електрически контакт, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Volvo, която се очаква скоро да бъде продадена от Ford, посочи, че колите ще бъдат захранвани както с електричество, така и с дизел. Новата технология се очаква да бъде въведена на пазара през 2012.
Компанията, чиято централа се намира в Гьотеборг, информира,че ще произвежда колите, а Vattenfall ще разработва системите за зареждане с електричество. Разходите и инвестициите в проекта не бяха обявени. Смесеното дружество е резултат от проект за партньорство между двете компании, което започна през януари 2007.
"Чрез сътрудничеството си се надяваме да можем да ускорим въвеждането на електрически автомобили на пазара", изтъкна в комюнике президентът и главен изпълнителен директор на Vattenfall Ларс Йозефсон.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg