EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volvo паркира само (видео)

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volvo паркира само (видео)

mail08:00 | 10.07.2013прегледи 1703 коментарикоментари 0


Volvo обяви системите за безопасност, които ще бъдат включени в обзавеждането на новото поколение на XC90. Като за начало моделът ще е способен да избегне случайното излизане от пътя, тъй като електрониката вече ще забелязва промяната в посоката на движение и самостоятелно ще върне автомобила в правилната траектория. Функцията ще работи на пътищата без странична отметка.
Освен това следващият XC90 ще „забелязва“ хора, велосипедисти и други транспортни средства пред автомобила през нощта. Тази функция ще му помогне самостоятелно да задейства спирачките, за да предотврати ПТП. Всъдеходът ще се сдобие и с адаптивен круиз-контрол с функция за автоматично завиване и ще може да забелязва изскочили на пътя животни както денем, така и нощем.

XC90 ще бъде обзаведен и с новото поколение на системата за автономно паркиране, представена през юни. Познавате старата, при която автомобилите Volvo паркират сами, докато вие сте вътре в автомобила и сте вдигнали ръце от волана? Е, с новата можете да излезете от колата си и да я оставите сама да намери подходящото място и да се нагласи в него, при това като „пет пари в кесия“. Така че проблемът на дамите, които се затрудняват с паркирането, вече е решен. Нещо повече – при подаден сигнал колата излиза и ви взема. Ще прави всички тези маневри, без да се блъска с останалите коли на паркинга. Чудите се дали е възможно това? От Volvo обясняват, че колата вече ще е с всички специални датчици и сензори. Очаква новият Volvo XC90 да дебютира на салона във Франкфурт през септември. /Агенция Speed-Press
 


Тагове: Volvo, паркиране
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4194