EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volvo: Как да спестим 25% от горивото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volvo: Как да спестим 25% от горивото

mail17:40 | 06.06.2011прегледи 1122 коментарикоментари 0


Годишният разход на гориво може да бъде намален с до 25% в случаите на неефективна експлоатация на камионите. Това показва анализ на Volvo България след мониторинг на използването на шведските машини у нас. Сериозната икономия може да бъде постигната с комплексни мерки, които включват обучения по икономично шофиране, автоматизираната трансмисия на Volvo I-Shift, информационната система Dynafleet, редовно сервизиране на камионите и използването на иновативните технологии на Volvo. Според изчисления на Волво България така компания с 5 камиона със среден годишен пробег от 150 хил.км за всеки и среден разход от 32 л на 100 км., може да спести над 120 000 лв. на година при цена от 2 лв. (без ДДС) за литър гориво.
„Анализът ни показва категорично, че камионите в България се използват недостатъчно ефективно. Садекватни мерки всеки превозвач може да намали разходите си за гориво с определен процент.”, обясни Александър Санин, Управител на Волво България. За пример бе посочена фирма със 76 камиона, която намали средния разход на гориво с близо 4 л. на 100 км, годишно икономията достига 500 хил. лв. Стойността на обучението 196 лв. на човек.
Най-честите грешки:
- неправилна смяна на предавките
- неправилната сходимост на осите и налягането в гумите
От Volvo предлагат специална система, която позволява следене на поведението на шофьорите и начина им на шофиране, а също така калкулатор за горивна ефективност, в определени случаи икономията на гориво достига 30 на сто.

 

 

 

 


Тагове: Volvo, гориво, разход
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg