EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volkswagen прекратява партньорство с Magna

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volkswagen прекратява партньорство с Magna

mail14:06 | 05.10.2009прегледи 507 коментарикоментари 0


Немският автомобилен производител Volkswagen обмисля възможността рязко да ограничи или изцяло да прекрати сътрудничеството си с Magna, която наскоро в консорциум със Сбербанк придоби Opel. Това стана ясно от публикуван днес доклад, цитиран от AFP.
Ежегодно Volkswagen купува от Magna части на стойност над 2 млрд. евро. В този смисъл от немската автомобилна компания не желае конкурентът им в лицето на Opel  да разполага с информация за бъдещите модели Volkswagen. Подобна информация е възможно да бъде получена при анализ на поръчките към Magna, пише още AFP.
Евентуалното прекратяване на заявки за части към Magna ще засегне и производството  спортните автомобили Porsche, което принадлежи на Volkswagen Group.
Поглъщането на Opel обезпокои и други автопроизводители, които не желаят основният им доставчик на части да работи за техен пряк конкурент.
„До този момент ние си сътрудничехме много добре с Magna”- коментира финансовият директор BMW на Фридрих Айхингер. “Стратегията ни обаче се измени. Ние сме длъжни сериозно да обмислим какви точно технологии ще можем да си позволим да предадем в ръцете на конкурента си Opel”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg