EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK: Банкерите обръкани заради Brexit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK: Банкерите обръкани заради Brexit

mail10:03 | 28.03.2016прегледи 563 коментарикоментари 0


Повечето банки във Великобритания се страхуват, че излизането на страната от ЕС ще им донесе бизнес и финансови загуби, съобщава вестник The Times , позовавайки се на Британската асоциация на банкерите. Според проведено от асоциацията допитване сред 147 членове, 57% смятат, че напускането на ЕС ще има за тях негативни последствия, а други 265 мислят, че едва ли те ще бъдат „значителни“.

Великобритания ще проведе референдум на 23 юни за членството си в ЕС. Според последните допитвания, 41% одобряват излизането от ЕС, а 34% се обявяват за оставане в общността. 16% нямат конкретна позиция по въпроса.

Същевременно точно Асоциацията на британските банкери обяви, че ще остане неутрална в дебата за евентуалното излизане на Великобритания от ЕС, тъй като повечето от членовете й отказват да се изказват по въпроса, коментира канадският вестник La Presse.
Банковото лоби е запитало 147 от членовете си по щекотливия въпрос и само 50% от тях са отговорили. 63% от тях са заявили, че нямат официална позиция по този въпрос., който ще бъде решен след три месеца по време на референдум. Поради тази причина Асоциацията е приела „неутрална“ позиция.
Все пак, се отбелязва, че сред отговорилите почти липсват такива, които подкрепят отделянето от ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg