EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Sony закрива завод

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Sony закрива завод

mail19:05 | 08.12.2020прегледи 648 коментарикоментари 0


Sony ще затвори фабрика в Малайзия, за да консолидира дейността в другия си завод в страната от съображения за ефективност, съобщи японският гигант за електроника, цитиран от Ройтерс.
Компанията обяснява, че винаги взима предвид пазарните условия, потенциала за растеж на бизнеса и други фактори, като част от непрекъснат преглед на своите инвестиции и бизнес операции.
Sony ще консолидира производствените си операции чрез прехвърляне на дейността от Пинанг към Селангор, за да подобри допълнително оперативната ефективност, заяви ръководителят на отдела за човешки ресурси в Пинанг Рик Онг.
Заводът ще работи до 30 септември 2021 година, след което до края на март 2022 година ще бъде окончателно закрит, застрашавайки препитанието на около 3600 души в Пинанг. Някои от служителите ще бъдат преместени в другия завод.
Пинанг, в северната част на полуостров Малайзия, от десетилетия е производствен център за много чуждестранни марки електроника като Intel Corp, Panasonic Corp и Dell Technologies Inc. Sony има производство в Малайзия от 1973 година./БТА


Тагове: Sony, Малайзия, завод
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg