EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Siemens пести вредни емисии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Siemens пести вредни емисии

mail09:30 | 04.05.2012прегледи 548 коментарикоментари 0


През изминалата фискална 2011 г. продуктите и решенията от екологичното портфолио на Siemens са спестили 317 млн. тона въглероден диоксид – количество, равно на всички комбинирани емисии въглероден диоксид от Токио, Хонконг, Сингапур, Делхи, Истанбул, Берлин, Лондон и Ню Йорк. С продуктите и решенията от екологичното си портфолио, компанията генерира приходи в размер на 29,9 милиарда евро през 2011 г., което безпорно я превръща в световна движеща сила за нисковъглеродната, устойчива икономика на бъдещето.
Сред революционните енергоспестяващи решения на компанията са разработените oт сектор „Инфраструктура и градове“ технологии за сградна автоматизация. Благодарение на тях, Siemens реализира революционен проект за електрическо оборудване на ново съоръжение в основния завод на SEAT, намиращ се в Марторел, близо до Барселона. Компанията е внедрила продукти и високотехнологични решения, обхващащи целия заводски жизнен цикъл от един източник, благодарение на които производството в завода е изключително ефективно.
Друг пример за високотехнологичния принос на Siemens към околната среда и лимитирането на вредните емисии въглероден диоксид (CO2) е инсталираната от сектор „Енергетика“ на Siemens модерна газова турбина от H-класа в новата електроцентрала с комбиниран цикъл „Ансан“, в Южна Корея. Революционната газова турбина намалява годишните емисии на въглероден диоксид със 140 000 тона, спрямо предишните електроцентрали с комбиниран цикъл от F-класа. Електроцентралата ще бъде пусната в експлоатация през 2014 г. и гарантирано ще постигне горивна ефективност от над 75%, предлагайки икономична и екологично съобразена доставка на енергия.
Скенерът за магнитно-резонансна томография MAGNETOM Skyra, разработен от сектор „Здравеопазване“ на Siemens, доказа, че енергийната ефективност може да намали разходите в областта на здравеопазването. Скенерът е по-ефективен от своя предшественик, като използва средно 20% по-малко енергия на пациент.
Три страни се възползват от устойчивите, ефективни и революционни продукти на Siemens –клиентите, бъдещите поколения и самата компания. Екологичното портфолио на Siemens позволява компанията да се развива устойчиво в най-добрия смисъл на думата, което е печеливша за всички ситуация.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg