EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Siemens и ThyssenKrupp напускат Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Siemens и ThyssenKrupp напускат Гърция

mail12:58 | 16.10.2009прегледи 524 коментарикоментари 0



Германците от Siemens и ThyssenKrupp от корабостроителницата Скараманга се готвят да напуснат Гърция, защото ги е излъгала. Това съобщава гръцкият в. "Авриани".   В същото време китайската компания Cosco заплашва да активира условията за неустойки в концесионния договора с Гърция и да се оттегли от пристанище Пирея, алармира още изданието.
Съгласно договора компанията Cosco трябваше да поеме концесията от 1 октомври за срок от 35 години, но от тогава докерите стачкуват и настояват за анулиране на договора и за връщане на държавната организация, отговаряща за управлението на пристанището.          
Икономическият екип на новото гръцко правителство след анализ на икономическите разчети на страната обявява, че южната ни съседка е в състояние на "финансово дерайлиране".Според друго печатно издание оценките на правителството  за икономиката очертават една "тъжна картина". По данни на гръцката банка тази година бюджетният дефицит по всяка вероятност ще надхвърли 12 на сто от БВП. При тази ситуация правителството ще бъде принудено да прибегне до нов извънреден заем до края на годината. Целта на кабинета е да намали дефицита с 10 млрд. евро през 2010 г. и обмисля вариант да наложи извънредно облагане на печалбите на банките и на големите печеливши
предприятия, като оставя открита възможността за увеличаване на данъците върху потреблението, за да постигне тази цел с ограничаването на дефицита.
"Атина зове Брюксел, настъпи часът за новото правителство и лично за премиера Георгиос Папандреу, тъй като от днес до неделя в парламента ще бъде дебатирана програмата на кабинета и по-специално болезнените теми за икономиката на страната", коментира в. "Авги".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg