EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Shell и Daimler търсят най-икономичен камион

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Shell и Daimler търсят най-икономичен камион

mail14:10 | 08.07.2011прегледи 1254 коментарикоментари 0


Shell предоставя горивата и маслата за 10 000-километровия „Рекорден пробег 2011 г.” на Daimler, които по този начин изпитват икономичността на новата си серия камиони. Моделите Mercedes-Benz Actros Euro V и Actros Euro VI демонстрираха подобрен разход на гориво спрямо досегашния Actros MP3 Euro V (световен рекордьор за икономичност в категорията на 40-тонните камиони през 2008 г.) И трите камиона са заредени с дизелово гориво Shell FuelSave Diesel и използват масло за тежък режим на работа Shell Rimula R6 LME.
При шофиране в нормални пътни условия по редовен маршрут Ротердам (Нидерландия) – Шчечин (Полша) и обратно, камионите Actros Euro V и Euro VI постигнаха икономия на гориво респективно 7,6% и 4,5% спрямо Actros MP3. В абсолютна стойност това се равнява на среден разход на гориво 25,1 л/100 км за новия Actros Euro V и 25,9 л/100 км за новия Actros Euro VI (при 27,1 л/100 км за Actros MP3). Изпитателният пробег се проведе под наблюдението на DEKRA – Германската асоциация за технически инспекции на МПС.
През 2008 г. в Нардо, Италия, моделът Mercedes-Benz Actros (MP3) на Daimler влезе в световните рекорди на Гинес, използвайки дизелово гориво Shell FuelSave Diesel и масло Shell Rimula R6 LME. При идеални пътни условия на писта той бе определен за най-икономичния 40-тонен камион в света.
Дизеловото гориво Shell FuelSave Diesel намалява до 3% разхода на гориво, поддържайки експлоатационната ефективност на автомобила на високо ниво продължително време. Неговата патентована формула съдържа мощен почистващ агент, предназначен да поддържа чисти горивоподаващите системи на автомобилите, с което способства за оптимално впръскване на горивото в горивната камера, ефективно изгаряне, по-висока мощност и икономичност. Горивото предпазва металните части от корозия и се характеризира с ускорено избистряне и намалена склонност към разпенване.
Изцяло синтетичното масло Shell Rimula R6 LME, разработено в сътрудничество с Daimler, използва уникална технология, която му позволява да се адаптира химически и физически към променящите се нужди на двигателите в тежък режим на работа за целия срок на ползването им. Маслото осигурява подходящо ниво на защита на двигателя и допринася за транспортната ефективност, като намалява разхода на гориво и понижава количеството отделени вредни емисии в отработените газове.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg