EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Serdika Offices - зелена сграда в ЮИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Serdika Offices - зелена сграда в ЮИЕ

mail15:45 | 07.06.2013прегледи 734 коментарикоментари 0


Сердика офиси, бизнес сградата, която е собственост на австрийската компания S IMMO AG, получи наградата за зелена сграда в Югоизточна Европа в рамките на международния конкурс за недвижими имоти SEE Real Estate Awards. Проектът се състезаваше в категория за зелени сгради и бе отличен за внедрените решения за енергийна ефективност. Организатор на престижния конкурс, който се провежда за осма поредна година, е специализираната медия EuropaProperty.
Бизнес сградата на Сердика Офиси е построена на осем етажа над Сердика Център на централния бул. Синтняково в столицата. За постигането на по-висока енергийна ефективност допринася Системата за управление на сградата (СУС). СУС контролира осветлението на общите площи, паркинга и при наемателите, отоплението, вентилацията, охлаждането, програмирането на асансьорите и др. Зеленият покрив допринася за по-малкия въглероден отпечатък върху околната среда. Благодарение на големите зелени площи на покрива, сградата позволява усвояването на по-голямо количество дъждовна вода, подобрява качеството на водата и същевременно абсорбира замърсителите и CO2. Прозорците и слънцезащитните приспособления имат двойно вътрешно остъкляване и ламинирано нечупливо стъкло от външната страна. Този тип прозорци допринасят за по-добра енергийна ефективност на сградата.

Сградата притежава Златен сертификат за устойчиво развитие DGNB, издаден от престижната German Sustainable Building Council.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg