EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Saipem проектира Набуко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Saipem проектира Набуко

mail18:12 | 28.01.2013прегледи 812 коментарикоментари 0


„Набуко газ пайплайн интернешънъл” подписа договор за инженерно проектиране (Front End Engineering & Design - FEED) с компанията Saipem за тръбопровода „Набуко Запад”. Saipem бе избрана след открита тръжна процедура, която стартира през Септември 2012 г.

Договорът включва извършването на всички дейности по инжeнеринга на 48-инчовия, 1326-километров тръбопровод. В това число и стратегически анализ на данни и информация и оценка на риска, за правилно позициониране на ресурсите по трасето с цел успешно финализиране на проекта без прекъсвания.
Новата оценка се налага, след като през юни месец на миналата година консорциумът „Шах Дениз” избра трасето „Набуко Запад” като Централноевропейски маршрут за износ на газ. Новият анализ ще стъпи на съществуващите инжeнерни данни за 56-инчовия, 3900-километров първоначален вариан за тръбопровода „Набуко”.
През януари 2013 г. акционерите в „Набуко” подписаха с акционерите в газовото находище „Шах Дениз” Споразумение за сътрудничество, опции за придобиване на дял и финансиране.
Тръбопроводът „Набуко Запад” се планира да пренася каспийски газ от българо-турската граница през България, Румъния и Унгария до Централноевропейския газоразпределителен център в Баумгартен. „Набуко Запад” е идеално позициониран като част от Южния европейски газов коридор, за да диверсифицира газовите доставки до 500 млн. потенциални потребители в разрастващите се икономики на Югоизточна и Западна Европа.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4173