EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Rompetrol търси 100 бензиностанции в Испания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Rompetrol търси 100 бензиностанции в Испания

mail13:40 | 23.08.2017прегледи 9111 коментарикоментари 0


Според Economica.net, KazMunaiGas International (KMGI), бивша Rompetrol group, понастоящем води преговори за придобиване на мрежа от 100 бензиностанции в Испания. Китайската група CEFC наскоро получи одобрението на румънските власти да поеме Rompetrol и най-вероятно тази есен ще стане мажоритарен акционер в компанията.

Поглъщането на Rompetrol group от китайската компания CEFC ще бъде дългосрочно партньорство, което ще бъде от полза както за петролната компания, така и за Румъния, каза Каталин Дюмиру, вицепрезидент на KMG International.

През декември миналата година CEFC - China Energy Company Ltd, частна китайска инвестиционна група, се съгласи да купи 51% от KMG International, част от държавната нефтена и газова компания KazMunayGas в Казахстан, която притежава активи за рафиниране и дистрибуция на горива в Европа.

KMGI се фокусира върху районите на Черно море и на Средиземно море и търси начини за навлизане на турския пазар на нефтопродукти. Компанията също така се интересува от навлизането на европейски пазари като Гърция, Италия и Испания./romania-insider

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150