EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Reuters: Канада и Австралия – добри места за работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Reuters: Канада и Австралия – добри места за работа

mail15:11 | 25.11.2009прегледи 1302 коментарикоментари 0


Второто годишно изследване "Животът на чужденеца" (Expat Experience), изготвено по поръчка на банка HSBC Bаnk International сред 3146 души, работещи в 30 отрасъла в 50 страни показва, че Канада, Австралия или Тайланд е най-доброто място за нова работа, съобщава Reuters. 
Най-високо качество на живот имат чужденците, работещи в Канада, тъй като там те най-лесно се интегрират в обществото.
Сред първите три страни в класацията са и Австралия и Тайланд, макар Тайланд да е сред страните, където чужденците са най-засегнати от рецесията.   
От проучването става ясно, че не винаги най-важното е голямата заплата, защото в Канада и Тайланд те не са толкова високи. Работещите в чужбина ценят не толкова увеличените си доходи, колкото това дали лесно се вписват в живота на новото място.
Миналата година като най-добри страни за чужденците бяха посочени Германия, Канада и Испания.
Тази година Великобритания е на едно от последните места в класацията, ако става дума за начин на живот. Тя е посочена като една от най-скъпите места за чужденците и това до голяма степен се дължи на рецесията. Около 44 процента от чужденците там  имигрантите във Великобритания обмислят варианта да се върнат в родината си. За сравнение, в световен мащаб такива мисли спохождат само 15 на сто от чужденците.
Друга част от изследването е поверена на компанията FreshMinds. Тя показва, че в Русия има най-много  чужденци, печелещи над 250 000 долара годишно - 30 процента от работещите там чужденци имат такива доходи. На второ място са Хонконг и Япония. Най-нископлатени са чужденците в Австралия и Белгия - повечето от тях (съответно 63 и 61 процента) печелят под 100 000 долара годишно. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg