EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

RBS: Ердоган е прав

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

RBS: Ердоган е прав

mail15:20 | 04.05.2012прегледи 396 коментарикоментари 0


Ръководителят на звено развиващи се пазари в Royal Bank of Scotland Тимъти Аш се застъпи за турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, обвинил Стандард енд Пуърс в идеологически подход. В предаване на турската частна телевизия НТВ се посочва, че Аш смята решението на международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс да понижи перспективата за дългосрочния кредитен рейтинг на Турция от "положителна" към "стабилна" за погрешно. Самият Реджеп Ердоган обяви, че вече не признава Standard&Poor’s за рейтингова агенция. Според турския премиер понижаването на кредитния рейтинг на Турция, докато в същото време се повишава този на Гърция, е "абсурдно".
"Ердоган е прав, оценяването на Турция е погрешно," заяви Аш, според когото страната заслужава по-висока оценка, защото изпълнява задълженията си и се стреми да разреши някои  проблеми.
"Международните пазари отдавна окачествяват Турция като страна, в която може да се инвестира. В това положение изглежда има някаква грешка. Или пазарите грешат, или има грешка в оценката на рейтинга", казва още икономистът.  Според Аш, който е известен с изследванията си за Турция след 1999 г., пазарите не разглеждат особено сериозно несправедливото оценяване на страната от рейтинговите агенции, посочва НТВ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg