EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Panasonic се изтегля от Унгария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Panasonic се изтегля от Унгария

mail11:45 | 08.07.2013прегледи 793 коментарикоментари 0


Японската компания Panasonic обяви предстоящото закриване на фабрика за производство на слънчеви панели в Унгария, в която работят 550 души.
Това предприятие, единствено от този вид в Европа за Panasonic, трябваше да бъде закрито през март 2014 година, след спирането на производството през септември тази година, каза говорител в Токио.
Заводът комплектова слънчеви панели от компоненти, изпратени от Япония. В него трябваше да се произвеждат между 20 и 30% от фотоволтаичните панели на Panasonic, според оценки на компанията за икономическа информация Nikkei.

Европейският пазар на слънчеви енергийни системи намаля поради намаляването на субсидиите за закупуване и за Panasonic промените във валутните курсове не са вече толкова благоприятни, колкото в предишни години.
Японската йена спадна рязко през последните шест месеца, което намалява разходите за производство в Япония, в сравнение с това, което беше между 2009 и 2012 г. - годините на растящата йена.
Съоръженията и производството ще бъдат прехвърлени към Малайзия, където компанията има друг завод, както и в Япония. Слънчеви панели на Panasonic за европейския пазар ще бъдат изнасяни от тези две страни. /AFP, Бгнес
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg