EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

OTP купи втора банка в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

OTP купи втора банка в Румъния

mail09:35 | 01.08.2017прегледи 9296 коментарикоментари 0


Унгарската група OTP Group  /ДСК е нейна собственост/  подписа споразумение с Националната банка на Гърция за поглъщането на румънското си дъщерно дружество Banca Romaneasca.
Сделката включва 99,28% дял в Banca Romaneasca, притежавана от Националната банка на Гърция, и закупуването на допълнителни експозиции в Румъния, принадлежащи на други дъщерни дружества на НБГ. Страните не са разкрили финансовите данни за транзакцията.
Завършването на сделката подлежи на одобрение от надзорните органи и финансовото приключване на сделката се очаква да бъде извършено до началото на 2018 г. Корпоративно и инвестиционно банкиране на Societe Generale е действало като единствен финансов съветник на OTP Group по тази сделка.
"Тази сделка е огромна крачка към постигането на стратегическите цели на OTP Group. Стратегията ни за придобиване се фокусира основно върху пазари с добри перспективи за растеж и където смята, че е реалистично да се достигне оптимален пазарен размер и да се извлече полза от синергиите по отношение на разходите. Това споразумение е важен етап в развитието на OTP Bank Romania ", каза Ласло Волф, заместник-главен изпълнителен директор на дивизия" Търговско банкиране "на ОТП Банк.

Пазарният дял на OTP Bank Romania ще нарасне приблизително до 4%, като по този начин ще се превърне в 8-ия най-голям играч на местния банков пазар, въз основа на 2016 цифри.
Банката е активна както в търговията на дребно, така и в корпоративните сегменти като универсална банка. В края на 2016 г. банката има активи на обща стойност 1,57 млрд. Евро, като брутното неплатено кредитиране възлиза на 1,15 млрд. Евро.
 В момента банката има 109 клона и 118 банкомата.
Това е втората голяма придобивка на OTP Bank в Румъния след поглъщането на Millennium Bank през 2014 г./editor@romania-insider.com

 


Тагове: OTP, банка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg