EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Offshore Leaks търси помощ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Offshore Leaks търси помощ

mail07:00 | 18.06.2013прегледи 460 коментарикоментари 0


Мрежата от журналисти, които са в основана на разкрития за данъчни убежища - Offshore Leaks отвори базата си от данни за обществен достъп с надеждата да се стигне до нови изобличения, предаде Франс прес. С централа във Вашингтон Независимият консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) отбелязва в комюнике, качено на сайта му, че "най-добрите информации биха могли да дойдат от открито сътрудничество, при което читателите могат да използват базата данни", които са в основата на разследването, наречено Offshore Leaks.
Неправителствената организация е използвала приложение, което позволява да се намират връзките между офшорен филиал на голяма компания и "бенефициентите" или собствениците на сметки, които са повече или по-малко загадъчни. Както писа още през април френският в. "Монд" банките BNP Paribas и Credit Agricole са подпомогнали създаването на офшорни дружества в данъчни убежища през годините 1990 и 2000.
Стотици милиарди невнесени налози се губят чрез укриване на доходи в данъчните убежища всяка година и това ще бъде една от основните теми в центъра на вниманието на срещата на високо равнище на Г-8 в луксозния голф курорт край езерото Лох Ърн в Северна Ирландия.
Британският премиер Дейвид Камерън призова през май ръководителите на 10 отвъдморски територии или зависими от короната, известни като данъчни убежища, да съдействат на Лондон в усилията му да се справи с укриването на данъци, припомня АФП.

 


Тагове: Offshore Leaks, помощ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg