EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Nokia инвестира в производството на смартфони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Nokia инвестира в производството на смартфони

mail19:24 | 20.07.2009прегледи 478 коментарикоментари 0


Nokia засилва позициите си на пазара на смартфони, сочи отчетът на компанията за второто тримесечие на годината, цитиран от Insurance.bg. „Увеличихме нашия дял на световния пазар на мобилни устройства, достигайки 38%, и разширихме присъствието си на пазара на смартфони, достигайки прогнозираните 41%“ - посочва главният изпълнителен директор на компанията Оли-Пекка Калласвуо.
Водещият производител на мобилни телефони декларира сериозни намерения за утвърждаване в сферата на интернет услугите. Компанията очаква до края на 2011 г. броят на потребителите на нейните мобилни интернет услуги да достигне 300 милиона. „Убедени сме, че ще бъдем лидер в сферата на този тип решения“, добавя още Калласвуо.
Предимствата на Nokia са възможността да интегрира новите си услуги със своите клетъчни устройства, както и с мобилната операционна система Symbian, която преди година беше изцяло придобита от финландския гигант. На пазара на интернет услуги обаче конкуренцията е много по-динамична, а освен вече наложилите се компании като Google, Yahoo!, Facebook или Amazon, ежемесечно се появяват нови стартъпи със сериозни шансове да променят облика на бранша, какъвто е например Twitter.
От Nokia очакват глобалните продажби на мобилни телефони през третото тримесечие на годината да останат приблизително на същите нива като тези през втората четвърт на 2009 г., както и делът на компанията в този сегмент да се запази. Общите продажби на клетъчни апарати през 2009 г. пък ще намалеят с около 10%, прогнозират още от финландския производител.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg