EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Nestle засилва позиции в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Nestle засилва позиции в България

mail15:30 | 12.11.2012прегледи 1015 коментарикоментари 0


През 2011 и 2012 г. Нестле е инвестирала в България около 15 млн. евро в нови производствени линии, технологии, качеството на продуктите, обучение на екипи, избор на суровини и доставчици. За повече от 17 години на българския пазар компанията се наложи като един от най-големите стратегически инвеститори в хранително-вкусовата промишленост в страната.
„Планираме да продължим да инвестираме усилено в иновации и съвременно оборудване, което ще затвърди стратегическата роля на фабриката ни за шоколадови изделия и бисквити, а фабриката за сладолед във Варна ще се превърне в още по-модерна производствена база и ще разшири ролята си в региона. Вярваме, че инвестициите в производство са сред основните стимули за икономически растеж“, заяви Хуан Карлос Пералехо, Изпълнителен директор на Нестле България АД.
Нестле България има в производственото си портфолио кафе и какаови напитки, шоколадови и захарни продукти, бисквити, кулинарни продукти, детски храни, зърнени закуски, храни за домашни любимци, сладолед.
Фабриката на Нестле България за шоколадови продукти и бисквити в София е избрана за компетентен център за производството на шоколад в Европа и през 2007 г. става един от трите най-големи центъра за производство на KIT KAT® на континента. Около 80% от производството на фабриката е предназначено за износ в повече от 30 страни, предимно в Европа и Канада (сред европейските пазари са Великобритания, Франция, Германия, Швейцария, Унгария, Полша и др.).
През 2006 г. Нестле придоби един от най-големите производители на сладолед и започна да инвестира в модернизация и реконструкции във фабриката за сладолед във Варна. През 2008 г. Нестле Айс Крийм България преструктурира производството си на Балканите и голяма част от продукцията на сладолед за Румъния започна да се изнася от фабриката на компанията във Варна. Днес, около 50% от производството на фабриката на Нестле България за сладолед е предназначено за износ (предимно за балканския регион).


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg