EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Motorola се раздели на две

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Motorola се раздели на две

mail10:30 | 04.01.2011прегледи 500 коментарикоментари 0


Днешното официално разделяне на Motorola Inc. на две компании ще отбележи последната стъпка в продължаващото няколко години разграничаване на дейностите в компанията - пионер в сектора на потребителската електроника, предаде Associated press.
Motorola започна да продава радио за автомобили през 30-те години на миналия век, през 40-те години разшири бизнеса си и започна продажба на телевизори, а през 80-те включи в предлаганите стоки и мобилни телефони. Продукцията на компанията стана изключително разнообразна и отделянето на дейностите, което започна през 2008 година, е мотивирано от желанието да бъдат представени на инвеститорите две опростени компании, а не една сложна.
Motorola отделя потребителски ориентираната си дейност, като производството на мобилни телефони и различни видове кабелни кутии, от производството, предназначено за професионалните сфери като продажбата на полицейски радиостанции и скенери за баркодове на правителствени агенции и големи компании. Новите компании ще се наричат Motorola Mobility и Motorola Solution.
Двете компании ще започнат да се търгуват на Нюйоркската борса днес и новите инвеститори ще могат да купуват техни акции.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg