EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Motorola обвини китайски конкурент в кражба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Motorola обвини китайски конкурент в кражба

mail13:00 | 22.07.2010прегледи 854 коментарикоментари 0


Американският производител на телекомуникационно оборудване Motorola подаде иск в окръжния съд на северен Илинойс срещу китайския си конкурент Huawei, съобщи The Wall Street Journal. През последните десет години Huawei е контактувала с  над хиляда сътрудници на Motorola, за да получи конфиденциална информация по разработвано хардуерно оборудване, се съобщава в иска. Споменатите сътрудници вече не работят за Motorola.
Huawei определи обвиненията като „крайно незаслужени” и съобщи, че просто е продавала оборудването чрез Lemko, собственост на бивш сътрудник към Motorola.
Motorola се присъедини към жалбата на генералните директори на General Electric и Siemens за това, че Китай много агресивно се опитва да придобие модерните технологии, отбелязва електронното издание на в. Ведомости.  
В началото на тази година Google заяви, че Китай подготвя масирана атака в компютърната сфера с цел кражба на изходни кодове на програмно обезпечение, припомня The Wall Street Journal.
Що се отнася до Huawei, това не е първият случай, когато компанията е обвинявана в кражба на секретна информация от американска компания. През 2003 г. Cisco имаше съмнения, че китайски специалисти са откраднали код за програмно обезпечаване на рутер. Впоследствие Cisco оттегли иска, след като Huawei се съгласи да изтегли оборудването от пазара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1062