EUR 1.9558
USD 1.9578
CHF 2.0251
GBP 2.2280
CNY 2.2280
you tube
mobile version

Morgan Stanley: Лека рецесия в еврозоната, Q4

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Morgan Stanley: Лека рецесия в еврозоната, Q4

mail10:05 | 30.06.2022прегледи 769 коментарикоментари 0


Morgan Stanley прогнозира лека рецесия в еврозоната през четвъртото тримесечие на годината заради намалените енергийни доставки от Русия, съобщи Блумбърг. 

Икономистите от американската банка, сред които главният икономист за Европа Йенс Айзеншмит изтъкват, че европейската икономика ще се свие през две тримесечия, след което отново ще се върне към растежа през второто тримесечие на идната година благодарение на увеличение на инвестициите.

Обратът в прогнозите на Morgan Stanley се дължи на възможно намаляване на доставките от природен газ от Русия и на спада на доверието на потребителите и на бизнеса, успоредно с все така висока инфлация. "Рисковете около перспективите са се увеличили", посочват Айзеншмит и колегите му.

Въпреки забавянето, екипите на Morgan Stanley очакват Европейската централна банка (ЕЦБ) да повишава лихвите си на всяко от заседанията си тази година до 0,75 на сто през декември заради продължаващата висока инфлация. Те обаче допускат покачването на ставките да спре след септември, ако перспективите се влошат още повече.

/БТА/


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg