EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Morgan Stanley: Германия може да излезе от еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Morgan Stanley: Германия може да излезе от еврозоната

mail09:51 | 16.04.2010прегледи 1166 коментарикоментари 0


От банковата институция Morgan Stanley предупредиха, че гръцката криза с дълга може да доведе до верижна реакция, която да завърши с излизането на Германия от еврозоната, съобщи Daily Telegraph, цитиран от К2Капитал.
„Финансовата помощ на Гърция и отстъпването на Европейската централна банка от собствените правила създават опасен прецедент за останалите държави от еврозоната и повишават вероятността на това, че зоната с единна валута с времето ще се превърне в зона за разточителство, слаба валута и силен инфлационен натиск,” става ясно от съобщение до клиентите, подготвен от ръководещия аналитичната служба на банката Йоаким Фелс.        
От банката отбелязват, че финансовата помощ за Гърция, вероятно е необходима за предотвратяването на криза, но въпреки това предупреждават, че тя „посява семената на по- сериозни проблеми в бъдеще”.
Фелс заяви, че на слабите страни не им е лесно да излязат от европейската зона, тъй като ще им се наложи да платят неустойки по високи лихви, ще бъдат свързани с договори ( в евро) и вероятно ще бъдат принудени да въведат механизъм за контрол по предотвратяване на изтичането на капитал. Принципно в друга ситуация се намира Германия, която може да определи изхода от Европейския финансов съюз като единствената възможност да обезпечи монетарната си стабилност.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg