EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Microsoft ще си партнира с Nokia

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Microsoft ще си партнира с Nokia

mail16:15 | 12.08.2009прегледи 547 коментарикоментари 0


Най-голямата в света интернет компания Microsoft и най-големият производител на мобилни телефони Nokia се очаква днес да обявят споразумение за партньорство, което ще позволи ползването на пакета от програми Mircosoft Office от мобилни апарати на Nokia, предаде ДПА.
Подробности по споразумението ще бъдат обявени в 15 ч. по Гринуич (17 ч. българско време) от Стивън Елоп, президент на бизнес поделението на Microsoft, и Каи Оистамо, вицепрезидент на Nokia, сочи комюнике, публикувано от Microsoft.
Миналия месец Microsoft обяви нови подробности за функциите на новата версия на Mircosoft Office - Офис 2010 (Office 2010).  Тя ще разполага с безплатна онлайн програма, която ще се конкурира с подобни програми, предлагани от конкурентите на пазари като Google. Окончателната версия на Office 2010 г. ще бъде пусната следващата година.
Продажбите на пакета от програми Microsoft Office са основен двигател за растеж на софтуерния гигант, като през първите три тримесечия на финансовата 2009 г. възлизат на 14,3 млрд. долара и са донесли печалба на компанията в размер на 9 млрд. долара.
Oфис документите от версията 2010 ще бъдат съвместими с мобилни телефони, съобщи компанията за информация в сферата на технологиите CNET news, което ще разшири присъствието на Microsot от традиционния пазар за персонални компютри в сферата на интернет и мобилните услуги.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg