EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Microsoft представи Windows 8

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Microsoft представи Windows 8

mail13:15 | 26.10.2012прегледи 933 коментарикоментари 0


Microsoft представи официално Windows 8 в световен мащаб. От днес, 26 октомври, потребителите и компаниите в цял свят ще могат да работят и да се забавляват с всички нови функции на Windows 8 – красив нов потребителски интерфейс и много интересни приложения в Windows Store на повече от 1000 модела компютри и таблети, сертифицирани за Windows 8.
Windows 8 е създаден, за да бъде лесен за работа и интуитивен, без значение на какво устройство се използва – с докосване или с мишка и клавиатура. Новата операционна система залага на персонализиран стартов екран, който дава лесен достъп до най-използваните приложения и съдържание, изцяло нов Internet Explorer 10, който е идеален за работа със сензорни екрани, Skype, вградени облачни възможности със SkyDrive и др.
Windows 8 ще се предлага в две основни версии – Windows 8 и Windows 8 Pro, като Windows 8 Pro е предназначен за професионалистите и любителите на технологии. Той ще включва всички функции и характеристики на Windows 8, както и разширени функции за криптиране, виртуализация, управление на компютъра и др. За големите бизнес организации, Windows 8 Enterprise ще предостави нови възможности по отношение на мобилната продуктивност с функции като Windows To Go, DirectAccess и BranchCache, както и по-добра сигурност с функции като BitLocker и AppLocker. Част от глобалната премиера на Windows 8 е и Windows RT. Toй ще се предлага само като предварителна инсталация върху компютри и таблети с ARM процесори и ще даде възможност за впечатляващ живот на батерията на новите тънки и леки устройства.
В България потребителите ще могат да работят с Windows 8 с избор от над 30 вида компютри и таблети. В допълнение към предлаганите нови устройства, те могат също така да ъпгрейднат старите си компютри до новата операционната система. До края на януари 2013 г., потребителите, които имат компютри с инсталиран Windows XP, Windows Vista или Windows 7, могат да закупят и изтеглят онлайн Windows 8 Pro на приблизителна крайна цена 58,66 лв. (еквивалент на 29,99 евро) . Потребителите с Windows 7 компютри, закупени между 2 юни 2012 г. и 31 януари 2013 г. в над 140 страни по света, могат да изтеглят Windows 8 Pro на цена от 29,32 лв. Повече информация за предложението може да намерите на www.windowsupgradeoffer.com
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg