EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Merrill Lynch: Спад на лошите кредити през 2010

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Merrill Lynch: Спад на лошите кредити през 2010

mail10:43 | 09.12.2009прегледи 602 коментарикоментари 0


Merrill Lynch прогнозира положителен темп на ръст за всички икономики в световен мащаб, става ясно от представената икономическа прогноза на компанията за следващата година, цитирана от руското електронно издание ПРАЙМ - ТАСС. В условията на възстановяващата се икономика, специалистите очакват и увеличаване на потребителските доходи и кредитирането. Според прогнозата на Merrill Lynch икономиките, които ще регистрират най- голям ръст през следващата година ще бъдат Китай и Индия, с очакван ръст съответно от 10 и 7 %. За САЩ този показател ще е значително по- нисък и ще бъде в рамките на 3 %, а в страните от Еврозоната около 2 %. Очакванията са, че след регистрирания спад от 6 % в Япония, през следващата година страната ще има ръст от едва 3 %.
Следващата година „според нас ще бъде благоприятна за акционерите - тъй като ръстът на акциите няма да бъде съпровождан с риск от инфлация,” коментира главният инвестиционен експерт за страните от Европа, Близкият изток и Африка Бил О’Нийл. „Очаква се през 2010 г. акциите да станат по- популярен инструмент за реализиране на вложения в сравнение с корпоративните облигации и държавните ценни книжа”, допълни още той.
Най-голяма доходност ще гарантира азиатският пазар. Очаква се най - печеливши да се окажат компаниите, обвързани с икономиките на Китай, Индия, Малайзия, Индонезия и Корея. Прогнозите на експертите са, че акциите на компании от развиващите се пазари ще надминат по различни показатели стойността на акциите на компании от развитите страни.
Като основен проблем за банковата сфера през 2010 г. анализаторите на Merrill Lynch посочват борбата с очакваната инфлация след кризата и обвързаното с това повишение на лихвите.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg