EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Kodak обвинява Apple и RIM в плагиатство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Kodak обвинява Apple и RIM в плагиатство

mail15:14 | 15.01.2010прегледи 664 коментарикоментари 0


Едва приключила със съдебните дела срещу Samsung Electronics и LG Electronics по повод използването на технологии за цифрови камери, от Eastman Kodak вече предприеха стъпки към завеждане на нови съдебни процеси - този път срещу Apple и Research Motion, съобщава Wall Street Journal.
От компанията съобщиха, че са подадени два иска срещу Apple, както и жалби в Международната търговска палата срещу Apple и RIM по обвинение, че телефоните нарушават авторските права на Kodak, свързани с цифровите технологии по възпроизвеждане на изображения.
От Kodak не съобщават какво обезщетение ще търсят в съда, както и не споменават каква компенсация са получили от Samsung и LG. От Международната търговска палата съобщават, че случая с Apple и RIM - Kodak се базира на същия патент, както в случая със Samsung.
Намаляването на продажбите и доходите на традиционните филмови фотоапарати принудиха Kodak сериозно да фокусира вниманието си върху цифровия си бизнес и върху по- мащабно използване на патентните си права с цел генериране на печалба.
Целта на компанията е през следващите няколко години да печели по $250-350 млн. от патенти.
RIM и Apple често са обект на обвинения за използване на чужди технологии без лиценз. Така например през 2006 г. RIM плати $613 млн. на NTP. През изминалата година производителят на BlackBerry пък даде $268 млн. на компанията Visto Corp по същия повод.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg