EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

IT квалификацията вече е безплатна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

IT квалификацията вече е безплатна

mail19:46 | 28.08.2009прегледи 587 коментарикоментари 0


В световното Интернет пространство стартира уеб платформата Learnpedia (www.learnpedia.eu ), която предлага на потребителите безплатна квалификация в ИТ и възможността творчески да се възползват от потенциала на световната мрежа според собствените си нужди от обучение, съобщава сайтът Computerworld.
Сайтът се поддържа от организацията с идеална цел „Foundation for Free Internet Learning“ („Фондация за Свободно Интернет Обучение”).
Learnpedia се специализира върху квалификация в областта на информационните технологии: в собствената си общност всеки, който се интересува от обучение, може да се възползва от безплатните възможности за обучение и благодарение на Peer подхода да предаде придобитите знания на други. Платформата Learnpedia има взаимоспомагателен характер и както и Wikipedia се основава на работа на доброволни начала, поради това онлайн обученията и използването на различни софтуерни продукти се предлагат безплатно.
Порталът Learnpedia ще излезе на няколко източноевропейски пазара до края на август. „Необходимостта от квалификация в областта на информационните технологии в България е особено голяма, поради това сме убедени, че предлаганото от нас ще бъде посрещнато с огромен интерес“, смята Кристиан Марс, основател на „Foundation for Free Internet Learning“. Възможността за обучение се предлага на родния език; при стартирането на платформата Learnpedia се предлагат курсове на румънски, унгарски, български, полски, чешки, словашки и словенски. В рамките на 2009 ще започнат да се предлагат курсове и на други езици.
Веднага след стартирането на Learnpedia, потребителите ще могат да се включат в предлагани курсове за Microsoft Office 2007 - Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Outlook и OneNote.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg