EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

IT индустрията се възстановява

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

IT индустрията се възстановява

mail15:02 | 31.08.2009прегледи 379 коментарикоментари 0


Оптимистични прогнози на Intel за продажбите на чипове през третото тримесечие дават надежда на РС индустрията, съобщава технологичният сайт Technews. Най-големият производител на процесори съобщи, че очаква по-високи приходи, в резултат на нараснало търсене.
Новините от Intel се отразиха благоприятно, както на неговите акции, така и на целия IT сектор. Компанията обяви коригирани приходи от $9 милиарда (плюс - минус $200 млн.) за третото тримесечие, докато през юли гигантът очакваше резултат в диапазона от $8,1-8,9 млрд.
Акциите на Intel поскъпнаха с около 5% към края на седмицата, а на Dell - с 6,3%. Ръст с 6,4% се наблюдава и при ценните книжа на AMD, основен конкурент на Intel на пазара за процесори. Позитивната вълна застигна Microsoft (+3,1%), Hewlett-Packard (+1,3%) и Google (+1,2%).
 За първи път от няколко тримесечия насам в сектора се наблюдават признаци на стабилизация. Dell, един от основните доставчици на компютри, също отчете по-добро от очакваното тримесечие. От компанията не пропуснаха да отбележат, че РС пазарът започва да се възстановява.
Ръст на продажбите на компютри през последното тримесечие регистрира и Acer. Чистата печалба на компанията обаче остава по- ниска.
Спад с 20% на чистата печалба за последното тримесечие обяви Acer, един от най-големите производители на компютри в света.
Отчетеният резултат от 71 милиона долара е по-нисък от прогнозирания, съобщава Reuters.
Приходите на гиганта през тримесечието са намалели с 5% на годишна база до 3,8 милиарда долара. Анализаторите очакваха ръст, предвид увеличените продажби на компютри.
Основна причина за недобрите показатели на Acer е постоянният спад в цените на компютрите, коментира анализаторът Едуард Йен от UBS.
Намалението е провокирано от евтините нетбуци. Acer продава все повече компютри, но на ниски цени, посочват от UBS.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048