EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ista -изравнителен отчет до 3 месеца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ista -изравнителен отчет до 3 месеца

mail09:30 | 15.07.2011прегледи 661 коментарикоментари 0


Клиентите на ista България в София, Пловдив и Перник могат да заявят допълнителен отчет в рамките на три месеца след получаване на изравнителните сметките. Дружеството за дялово разпределение дава възможност на своите абонати, които все още не са осигурили достъп за изравнителен отчет на консумираната топлинна енергия, да заявят дата за индивидуално посещение. Така на база на реално отчетеното потребление ще бъдат изготвени техните изравнителни сметки за отопление и топла вода.
Крайната дата на тримесечния срок за допълнителен отчет за отделните клиенти е различен, тъй като зависи от датата на предаване на изравнителните сметки на домоуправителите. Според разпоредбите трите месеца за допълнителен отчет текат от датата на предаване на изравнителните сметки на упълномощените лица в етажната собственост. Сроковете за предаване на изравнителни сметки на ista България, съгласно договорите с отделните топлофикации, е както следва:
за София – до 5 юли на упълномощените лица, а до 5 август на топлофикационното дружество;
за Пловдив – до 15 юни на упълномощените лица, а до 20 юли на топлофикационното дружество;
за Перник – до 15 юли на упълномощените лица, а до 15 август на топлофикационното дружество.
Клиентите, които искат да се възползват от възможността за допълнителен индивидуален отчет могат да го заявят на имейл ista@ista.bg. След изтичане на тримесечния срок отчети на потребената топлина енергия и промени в изравнителните сметки се правят само с общо решение на етажната собственост, декларирано писмено с подписи на съсобствениците. Ако не се представи документ за такова решение, на неотчетените клиенти остава служебно изчислена топлинна енергия

 

 


Тагове: сметки, парно
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg