EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

IKEA с първи магазин в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

IKEA с първи магазин в Сърбия

mail13:41 | 24.03.2016прегледи 1354 коментарикоментари 0


През пролетта на 2016 г. започва изграждането на първия магазин на мебелната верига ИКЕА в Сърбия, става ясно от доклад на австрийската строителна компания Strabag, която е ангажирана с проекта.

Планира се строителството да бъде завършено през 2017. Магазинът ще заема площ от 30 хиляди кв. метра и ще се намира в Белград. Инвестицията в проекта възлиза на 70 млн. евро.

По-рано ИКЕА обяви плановете си да отвори два магазина в Белград и два в Централна Сърбия.

Според Business Insider реализацията на проекта започва със седем години закъснение. Въпреки че бизнес климатът и условията за инвестиции на сръбския пазар започват да се подобряват след заявената от Сърбия кандидатура за членство в ЕС, ИКЕА, която иска да осигури 300 работни места и да инвестира 70 милиона евро в страната, трябваше да преодолее редица бюрократични пречки, преди да получи разрешение за строеж, пише изданието.

Сръбската икономика е нараснала с 0.8% през миналата година и правителството прогнозира, че през тази ръстът ще е 1.8%. Но това ще се случи само, ако страната продължава с реформите и привличането на инвестиции, коментира Business Insider./Регал


Тагове: Сърбия, IKEA
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg