EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Huawei се бори за доверие в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Huawei се бори за доверие в ЕС

mail12:39 | 08.03.2019прегледи 4034 коментарикоментари 0


Китайският технологичен гигант Хуавей (Huawei) откри център за кибербезопасност в Брюксел, в сърцето на ЕС, като се опитва да спечели на своя страна правителствените лидери и да обори подозренията на САЩ, че оборудването му представлява опасност за националната сигурност, предаде Асошиейтед прес. Ръководители на китайската компания откриха официално центъра за кибербезопасност на Хуавей, който ще позволи на безжичните компании, които са негови потребители да проверяват изходния код, който управлява мрежовото оборудване.

Откриването на центъра става на фона на спора между САЩ и Китай за Хуавей текнолъджис (Huawei Technologies), най-големият производител в света на телекомуникационна инфраструктура за нови високоскоростни 5 Джи (5G) мрежи. САЩ лобират съюзниците им да избягват Хуавей заради опасения, че оборудването на китайския гигант може да улесни дигиталния шпионаж от китайските комунистически лидери.

Новият център за кибербезопасност в белгийската столица предоставя на Хуавей възможност да увери политиците от ЕС в кибербезопасността, която предлага. Хуавей отвори подобен център в германския град Бон през ноември и финансира тестова площадка, управлявана от британското правителство - център за оценка на кибербезопасността (Huawei Cyber Security Evaluation Centre), който бе открит през 2010 година.

"Приканваме всички регулаторни органи, организации по стандартизация и клиенти да използват изцяло тази платформа, за да си сътрудничат много по-тясно относно стандартите за сигурност, механизмите за проверка и иновациите в технологиите за сигурност", каза заместник-председателят на Хуавей Кън Ху.

Европа е най-големият пазар за Хуавей извън Китай и компанията се надява да игрaе ключова роля в изграждането на 5 Джи мрежите в конкуренция със скандинавците от Ериксон (Ericsson) и Нокиа (Nokia). Мобилните мрежи от пето поколение позволяват по-бърза скорост на изтегляне и намаляват забавянето на сигнала . Това са преимущества, които ще се използват в интелигентни фабрики, самоуправляващи се автомобили и хирургически операции от разстояние.

Въпреки кампанията на САЩ има сигнали, че европейските правителства и мобилни компании се въздържат да наложат пълна забрана върху оборудването на Хуавей. Търговското обединение на мобилната индустрия Джи Ес Ем Ей (GSMA) препоръча програма за тестване и сертифициране.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965