EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

HP разкри своя разработка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

HP разкри своя разработка

mail14:30 | 13.06.2012прегледи 705 коментарикоментари 0


Днес HP разкри информация за разработка на HP Labs, централното звено за проучвания на компанията, която илюстрира архитектурата за Изчислителен Център (ИЦ), който не се нуждае от традиционната енергия, предоставяна от електрическа мрежа
Проучването показва как архитектурата в комбинация с техники за холистично енергийно управление позволява на организациите да намалят общия си разход на енергия с 30 процента, както и зависимостта от електричество, доставяно по мрежата, както и разходите за това с над 80 процента.
С проучването за Net-Zero Energy Data Center, HP цели да осигури на бизнеса и обществото в световен мащаб възможността да управлява Изчислителните Центрове, като използва местни възобновяеми източници и да премахне зависимостта, произтичаща от местонахождение, доставка на енергия и разходи. Това разкрива възможността за въвеждане на IT услуги в организации с всякакъв мащаб.

Архитектурата на net-zero енергията
Net-Zero Energy Data Center на HP се основава на архитектура за иновативно управление, която интегрира енергийни и охлаждащи източници с планиране на IT натоварването посредством четири модула:
•Прогнозен модул: Осигурява мощен софтуер за прогнозиране и анализ за прогнозиране на наличността и разхода на критични ресурси като възобновяемата енергия и нуждите на IT натоварването.
•Планиращ модул: Предлага оптимизиращ алгоритъм, който балансира планирането на натоварването с оперативни цели от високо ниво като постигане на работа при нулев разход на енергия от конвенционални източници, което позволява на организациите да планират натоварванията въз основа на ресурсната обезпеченост като същевременно постигат работните цели на Изчислителният Център.
•Изпълнителен модул: Позволява на организациите да управляват работното натоварване и разхода на енергия в реално време според изискванията за изпълнение и работните целите на Изчислителният Център.
•Модул за проверка и доклади: Открива и коригира несъответствията между планираното и изпълнението, осигурявайки точността на плана.


 


Тагове: HP, разботка
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1062