EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Hewlett-Packard се разделя на две

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Hewlett-Packard се разделя на две

mail12:30 | 08.10.2014прегледи 783 коментарикоментари 0


Американската компютърна корпорация Hewlett-Packard планира да се раздели на две компании, според "Уолстрийт джърнъл". HP е една от най-големите световни корпорации в сферата на информационните технологии, известна със своите принтери, персонални компютри и сървъри. Според бизнес изданието едната от двете бъдещи компании ще се занимава с персонални компютри и принтери, втората – ще продава сървъри, системи за съхраняване на данни и програмно осигуряване на корпоративни клиенти, както и с консултантски услуги.
Както пише "Уолстрийт джърнъл", официално за разделянето на HP може да бъде обявено още днес, а юридически реорганизацията ще бъде оформена през 2015 година. През 2011 година ръководството на компютърния гигант вече обсъждаше възможността да се отдели бизнеса с персонални компютри, но тогава плановете не бяха осъществени.

Напоследък на фона на спадането на стойността на акциите на HP, причинено от падането на продажбите на персоналните компютри, много инвеститори отново призоваха за разделяне на активите на компанията. Според анализаторите поотделно двете части на HP могат да струват повече, отколкото заедно.
Пазарната капитализация на компанията в момента е около 66 милиарда долара. Миналата година HP отстъпи първото място по производство на персонални компютри на китайската "Леново" (Lenovo), припомня ТАСС. Седемдесет и пет годишната компания HP уволни наскоро няколко хиляди служители с цел съкращаване на разходите. /БГНЕС

 

 


Тагове: HP, разделяне
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg