EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google се отказва от Picasa

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google се отказва от Picasa

mail11:20 | 15.02.2016прегледи 1103 коментарикоментари 0


Google обяви в официалния си блог, че ще прекрати поддръжката на Picasa, приложението за лесно прехвърляне, намиране, организиране и споделяне на снимки. Още през март компанията ще спре десктоп приложението, а от май потребителите няма да могат да правят промени по албумите си в интернет, съобщават от The Verge, цитирана от он лайн 24 часа..

По всичко личи, че компанията иска да пренасочи потребителите към Google Photos - „най-лесният начин за достъп, модифициране и споделяне на съдържанието от Picasa е през Google Photos. Всички ваши снимки и видео файлове ще ви очакват там.“

Потребителите, които нямат желание да използват Photos, ще имат достъп до файловете си в Picasa и след месец май, но единствено ще могат да ги свалят или изтрият.

Компанията обаче не очаква всички фенове на Picasa да преминат лесно на новото място. За тази група екипът на проекта планира собствена платформа, за да може снимките и техните метаданни да продължат да са достъпни. Повече информация ще обяви скоро самият Сабхарвал. Краят на Picasa засяга и фирми, които ползват протокола API от портала за снимка в свои проекти. Функциите на интерфейса ще бъдат ограничени от 1 май.

Picasa бе на две години, когато през 2004 г. бе придобита от Google. С пускането на Google+ концернът Alphabet изгради втора платформа, която през миналата година стана Google Photos. През миналата есен по официални данни услугата имаше 100 млн. потребители.


Тагове: Google, Picasa
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg