EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google отново има лиценз за Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google отново има лиценз за Китай

mail12:00 | 10.07.2010прегледи 625 коментарикоментари 0


Интернет гигантът Google  обяви, че китайските власти са подновили лиценза за неговата търсачка, благодарение на което компанията запазва официалната си страница с домейна на Китай - най-големия интернет пазар в света по брой на потребителите, предаде Reuters.
"Много сме доволни, че правителството поднови лиценза и очакваме с нетърпение да продължим да предлагаме платформа за търсене и местни продукти на нашите потребители в Китай", заяви говорителка на Google.
През януари компанията хвърли в шок пазарите и потребителите, като предупреди, че може да се изтегли от Китай, тъй като не желае да приеме изискванията на местните власти за цензуриране на резултатите от търсенето през китайската търсачка.
През март Google започна да пренасочва посетителите на китайската си страница към търсачката в Хонконг, която не е цензурирана. След като китайските власти подсказаха, че ако тази практика продължи, няма да продължат лиценза обаче, миналата седмица Google прекрати пренасочването. Решението беше възприето от анализаторите като смекчаване на позицията, за да може компанията да запази присъствието си на най-големия интернет пазар в света.  



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg