EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google надминава очакванията на всички

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google надминава очакванията на всички

mail15:15 | 15.10.2010прегледи 634 коментарикоментари 0


Приходите на американската компания Google за третото тримесечие сочат, че лидерът в системите за търсене в интернет може да надхвърли краткосрочните очакванията на инвеститорите, като все още инвестира в дългосрочни проекти, предаде Асошиейтед прес.
Компанията отчете за третото тримесечие скок с 32 процента на чистата си печалба  до 2,2 милиарда долара на годишна основа и предостави най-убедителното доказателство досега, че миналите й инвестиции се изплащат.
Като се изключат някои разходи, печалбата на акция е 7,64 долара, което надхвърли очакванията на анализаторите за печалба от 6,69 долара на акция.
Приходите са нараснали с 23 процента до 7,3 милиарда долара спрямо 5,9 милиарда за същия период миналата година. Като се извадят комисионите за рекламните партньори на Google, приходите възлизат на 5,5 милиарда долара, което е с 200 милиона долара
над очакванията на анализаторите, според проучване на Томсън Ройтерс.
Гигантът в областта на онлайн рекламите посочи, че отчита растеж както в броя на публикуваните реклами, така и в броя на кликванията върху тези реклами, уточни ДПА.
Компанията Google е известна с рисковите си инвестиции. Тази седмица станаха известни някои от най-странните й проекти - инвестиране в централа за вятърна енергия и в изцяло компютърно управлявана кола.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg