EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Goldman Sachs ще работи за Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Goldman Sachs ще работи за Русия

mail11:45 | 30.01.2013прегледи 306 коментарикоментари 0


Русия ангажира американската банка Goldman Sachs, за да й помогне да подобри имиджа си сред чуждестранните инвеститори и рейтинговите агенции, съобщи руският в. "Ведомости", цитиран от Франс прес. Goldman Sachs е подписала протокол за споразумение с министерството на икономическото развитие и Руския фонд за преки инвестиции, потвърди за АФП говорител на американската инвестиционна банка, който обаче не пожела да съобщи повече подробности.
Goldman Sachs ще се заеме с комуникацията с инвеститорите и ще участва в представянията и обиколките в чужбина, обяснява "Ведомости", цитирайки заместник-министъра на икономическото развитие Сергей Беляков.

Той заяви, че Москва ще продължи усилията си да подобрява инвестиционния климат в страната. "Засега обаче ние не информираме достатъчно ефективно инвеститорите за нашите действия", отбеляза заместник-министъра, допълвайки, че напредъкът на страната не се оценява достатъчно. Русия, която тази година председателства Г-20, все още трудно убеждава експертите въпреки добрите макроикономически данни, отбелязва АФП.
Премиерът Дмитрий Медведев положи усилия да рекламира Русия миналата седмица на срещата на Световния икономически форум в швейцарския зимен курорт Давос, подчертавайки, че страната е постигнала икономически растеж от 3,5% през 2012 година.
Руският дълг възлиза на близо 11 на сто от брутния вътрешен продукт на страната, а това съотношение е много по-ниско (по-благоприятно - бел. ред.), отколкото за повече западни страни. При все това оценката на рейтинговите агенции Standard and Poor's и Fitch е BBB (латински букви) и Baa1 (латински букви) на третата водеща рейтингова агенция - Moody's, а това на практика означава, че тя се възприема като емитент от средно качество, посочва АФП.

 


Тагове: Русия, Goldman Sachs
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg